Neophodno za snimanje You Tube cover-a (drugi deo)


Dakle u prvom delu priče smo donekle razjasnili na koji način treba povezati gitaru sa računarom i kako obraditi zvuk iste u GR. E sad stižemo do najbitnije stavke tj. snimanja. Postoji mnogo načina da se snimi gitarski klip za YT. Možete se snimati Web kamerom i mikrofonom, možete i nekom kamerom koja snima ujedno audio i video na kasetu, HDD ili karticu što bi značilo da kasnije morate da zasebno obrađujete audio zapis ili čak video. Možete se snimati i mob. telefonom. Uveren sam da je moj način snimanja najbrži i najjednostavniji. Debut Video Capture Software u kasnijem tekstu Debut ima za razliku od sličnih aplikacija tu mogućnost da snimi u isto vreme video sa vaše Web kamere kakva god ona bila i audio koji ide na zvučnike. To znači da ukoliko svirate preko neke pesme ili backing track-a neće se čuti samo vaša gitara već sve što je reprodukovano na računaru. Nakon instalacije Debut-a učinite sledeće. Idite na OPTIONS i u tabu DEVICES podesite pod VIDEO opcijama Webcam Capture Device. Pod opcijom Audio izaberite opciju Capture sound i u podmeniju obeležite Speakers. Kliknite na OK. Nakon ovog će možda biti potrebno da restartujete računar. Kada ponovo startujete Debut i GR možete najzad i da snimite vaš gitarski cover
Ukoliko snimate gitaru mikrofonom ili pevate onda odaberite drugu ociju štiklirajte Microfone a ako pevate i svirate na gitari ,koja je ozvučena, obeležite obe opcije. Pitanja postavljajte u u komentar.

8 коментара:

  1. imam problem kada snimim klip ne dobijam ton i guitar riga...nego samo ton bez ikakvih efekata...

    ОдговориИзбриши
  2. Pogledaj u prethodnom postu podesavanja u routing-u
    http://yesiloveguitar.blogspot.com/2012/10/neophodno-za-snimanje-you-tube-cover.html
    Cime inace snimas klipove?

    ОдговориИзбриши
  3. problem je u tome sto ja na zvucnicima cujem zvuk iz guitar riga...ali Debut Video Capture Software ga ne snima msm snimi ga ali bey efekata iy guitar riga....a inace za predhodne klipove sam koristio logitech webcam software...

    ОдговориИзбриши
  4. Kad pokrenes Debut idi na OPTIONS/DEVICES > u Audio podesi opciju SPEAKERS (ako je ima u ponudi) sto znaci da ce Debut snimati sve ono sto ide na zvucnike, ako ne postoji ta opcija moraces zvuk da snimas zasebno recimo u Cubase-u i da koristis Guitar Rig kao plugin. To je nacin koji ja u zadnje vreme praktikujem jer sam presao sa XP na Win7 OS. Ukljuci u isto vreme Debut i Cubase i snimaj odvojeno video i audio pa ih kasnije sinhronizuj u nekom software-u , Sony Vegas npr.

    ОдговориИзбриши
  5. podeseno sve na speakers nece da ga snimi nema veze...u svakom slucaju hvala..:D

    ОдговориИзбриши
  6. Debut mi snima zvuk guitar riga ali ne i zvuk backing tracka koji pustim :S ? Pomoc?

    ОдговориИзбриши
  7. U Debutu bi trebalo da podesis opciju speakers , znaci da snima sve sto ide na zvucnike. Ako i dalje postoji problem skini neku drugu , noviju, verziju Debuta.

    ОдговориИзбриши