Istine i zablude o You Tube partnerstvu


     Mnogi od vas koji pravite klipove i uploadujete ih na You Tube verovatno imate želju da upravo vaši snimci imaju velik broj pregleda, naravno uz to da imate puno (subscribera) prijavljenih na vaš kanal, mnogo komentara, lajkova i tako dalje i tako bliže. Sve je to lepo i divno kad se o tome mašta i planira ali  treba u to  mnogo truda i živaca uložiti.
     Šta se dešava kad većinu ovog ostvarite.
     Sledeći korak je You Tube partnerstvo jer bi naravno želeli i da unovčite svoj trud. Dakle, postoje dve vrste partnerstva, direktno i indirektno. Istina je da u prvoj soluciji direktnog partnerstva možete i očekivati izvesne prihode naravno u zavisnosti od posećenosti vašeg You Tube  kanala i sadržaja na njemu. Prihode ostvarujete na sl. način. Potrebno je da imate Adsense account koji vam omogućava postavljanje reklama na vaš blog, web sajt a kasnije i na vaše You Tube klipove. E sad, nezgodan deo je to što ne možete da aplicirate za Adsense ukoliko nemate blog ili web sajt (ovo drugo je poželjnije) ne mlađi od 6 meseci. Aplicirajte tek kad prođu tih 6 meseci a vi u međuvremenu napišete velik broj sadržajnih postova a samim tim i dobijete velik broj dnevnih poseta. Ako dobijete Adsense account posle prvog apliciranja možete reći sebi da ste odradili odličan posao.
      Ukoliko vam je ovo sve oko bloga i web sajta velik utrošak vremena i truda uvek vam ostaje ova druga kombinacija, ugovor sa posredničkom firmom koja ima direktno partnerstvo a takođe i sopstveni Adsense account. To znači da će vas koristiti kao publishera na čije će klipove postavljati sopsvene reklame.
       Zarada putem reklama funkcioniše na sl. način. Ukoliko neko od od onih koji gledaju vaše klipove klikne na reklamu u kasicu prasicu zvecne par novčića, problem je što je kasica u vlasništvu posrednika a vama uglavnom ostaje ništa sem mesečne obaveze u vidu dva uploadovana klipa mesečno i sve to oročeno na dve duge godine. Kažem dve duge godine jer uskoro shvatite da od novca nema ništa i to je jedna velika gorka istina. A što je i najgore na Balkanskom prostoru novca inače nema tako da nema ni advertisera (oglašivača)  koji bi platili da se reklame vide ovde
    . Pitanje je, ŠTA može da vas natera da i dalje snimate i objavljujete (osim ugovora), ...... pa ljubav prema onome što radite jer ste baš zbog toga i započeli celu ovu priču
   .
      Upravo zbog toga sam i sve ovo napisao, ne da vas obeshrabrim, već da vas samo upozorim....


1 коментар:

  1. Kako bih mogao da vas kontaktiram za kolaboraciju s obzirom da imam kanal koji se bavi istom temom.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши